Διακοπές του Πάσχα 2022: αυτές είναι οι απαιτήσεις Covid για ταξίδια στην Ευρώπη

Ως συνήθως, πολλοί Ισπανοί θα επωφεληθούν από τις διακοπές του Πάσχα για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, αλλά αυτή τη φορά, και λόγω για άλλη μια φορά της παγκόσμιας πανδημίας, το δρομολόγιο της πτήσης θα πρέπει να προγραμματιστεί εκ των προτέρων και προσεκτικά με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή, καθώς σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαραίτητο, για παράδειγμα, να έχουμε την τρίτη δόση του εμβολίου Covid-19 για να Αν και περισσότερο από το 90% των Ισπανών έχουν το πλήρες πρόγραμμα εμβολιασμού, δηλαδή τα δύο πρώτα εμβόλια, μόνο το 51% του συνολικού πληθυσμού έχει λάβει την αναμνηστική δόση, τόσοι πολλοί τουρίστες που προσπαθούν να πετάξουν από την Ισπανία δεν θα μπορούν καν να φτάσουν στο αεροπλάνο εάν η τρίτη δόση του εμβολίου δεν έχει δοθεί πριν.

Έτσι, παρακάτω εξηγούμε ποιοι είναι οι περιορισμοί εισόδου από την Ισπανία σε καθεμία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών. Πρώτα απ ‘ όλα, πρέπει να θυμόμαστε ότι το πλήρες σχήμα είναι ισοδύναμο με ένα εμβόλιο φαρμάκου Janssen, δεδομένου ότι πρόκειται για θεραπεία μίας δόσης.

Στη Γερμανία βρίσκουμε αρκετές απαιτήσεις: δύο εμβολιασμοί εάν έχουν περάσει μεταξύ 14 ημερών και 270 ημερών, δηλαδή 9 μηνών, από την τελευταία δόση. Μετά από αυτήν την ημερομηνία θα χρειαστείτε μια τρίτη αναμνηστική δόση.

Μπορείτε επίσης να εισέλθετε στη χώρα που δικαιολογεί μόλυνση Covid-19 τουλάχιστον 28 ημέρες πριν από το ταξίδι, αλλά όχι περισσότερο από 90 ημέρες πριν. Ή με αρνητικό τεστ Covid-19 που πραγματοποιήθηκε 48 ώρες πριν από την άφιξη στη χώρα.

Από την άλλη πλευρά, τα παιδιά κάτω των 12 ετών απαλλάσσονται από την αιτιολόγηση του εμβολιασμού τους και την εμφάνιση αρνητικού τεστ. Τέλος, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στη Γερμανία το εμβόλιο Jannsen δεν αναγνωρίζεται ως μία δόση, επομένως δεν αρκεί μία μόνο παρακέντηση αυτού του φαρμάκου.

Έτσι, θα πρέπει να συνδυαστεί με μια δεύτερη δόση Jannsen ή άλλο εμβόλιο τις τελευταίες 270 ημέρες. Στην Αυστρία βρίσκουμε παρόμοια μέτρα: δύο εμβόλια εάν ήταν μεταξύ 14 ημερών και 270 ημερών (9 μηνών) από την τελευταία δόση.

Μετά από αυτήν την ημερομηνία θα χρειαστείτε μια τρίτη αναμνηστική δόση. Μπορείτε επίσης να εισέλθετε στη χώρα δικαιολογώντας μόλυνση Covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες ή με αρνητικό τεστ αντιγόνου Covid-19 (24 ώρες πριν φτάσετε στη χώρα) ή PCR (72 ώρες πριν).

Όπως και στη Γερμανία, τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών απαλλάσσονται από την αιτιολόγηση του εμβολιασμού τους και παρουσιάζουν αρνητικό τεστ. Στο Βέλγιο διατηρούν ακριβώς τα ίδια μέτρα όπως στην Αυστρία.

Παιδιά κάτω των 12 ετών απαλλάσσονται από περιορισμούς
Από την πλευρά της, στη Βουλγαρία μπορείτε να εισέλθετε με δύο εμβολιασμούς εάν έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες από την τελευταία δόση. Μπορείτε επίσης να εισέλθετε στη χώρα που δικαιολογεί μόλυνση Covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες ή με αρνητικό τεστ PCR Covid-19 που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν.

Οι συγγενείς των κατοίκων της Βουλγαρίας απαλλάσσονται από την αιτιολόγηση του εμβολιασμού τους και παρουσιάζουν αρνητικό τεστ και πάλι, τα παιδιά κάτω των 12 ετών απαλλάσσονται από την αιτιολόγηση του εμβολιασμού τους και παρουσιάζουν αρνητικό τεστ. Στην Κύπρο έχουν σχεδόν τα ίδια μέτρα με το Βέλγιο και την Αυστρία, δηλαδή δύο εμβόλια εάν έχουν περάσει λιγότερες από 270 ημέρες (9 μήνες) από την τελευταία δόση, αλλά από εκείνη την ημερομηνία θα χρειαστείτε μια τρίτη αναμνηστική δόση.

Μπορείτε επίσης να εισέλθετε στη χώρα δικαιολογώντας μόλυνση Covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες ή με αρνητικό τεστ αντιγόνου Covid-19 (24 ώρες πριν φτάσετε στη χώρα) ή PCR (72 ώρες πριν). Τα παιδιά κάτω των 12 ετών απαλλάσσονται επίσης από την αιτιολόγηση του εμβολιασμού τους και την εμφάνιση αρνητικού τεστ.

Στην Κροατία η κατάσταση αλλάζει λίγο: δύο εμβολιασμοί εάν έχουν περάσει μεταξύ 11 ημερών και 270 ημερών (9 μηνών) από την τελευταία δόση. Μετά από αυτήν την ημερομηνία θα χρειαστείτε μια τρίτη αναμνηστική δόση. Μπορείτε επίσης να εισέλθετε στη χώρα δικαιολογώντας μόλυνση Covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες ή με αρνητικό τεστ αντιγόνου Covid-19 (24 ώρες πριν φτάσετε στη χώρα) ή PCR (72 ώρες πριν).

Και εδώ έρχεται η διαφορά: είναι δυνατόν να εισέλθετε στη χώρα χωρίς να αποδείξετε τα παραπάνω, αλλά ο ταξιδιώτης θα πρέπει να υποβληθεί σε δοκιμή κατά την άφιξη και να περιοριστεί μέχρι να δοκιμάσει αρνητικά. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών απαλλάσσονται από την αιτιολόγηση του εμβολιασμού τους και παρουσιάζουν αρνητικό τεστ.

Στη Δανία, η μόνη απαίτηση είναι να έχουν δύο εμβολιασμούς, εκτός από τα παιδιά κάτω των 11 ετών, τα οποία απαλλάσσονται από την αιτιολόγηση του εμβολιασμού τους. Ωστόσο, στη Σλοβακία χρειάζονται δύο εμβόλια εάν έχουν περάσει μεταξύ 7 ημερών και 270 ημερών (9 μηνών) από την τελευταία δόση.

Μετά από αυτήν την ημερομηνία θα χρειαστείτε μια τρίτη αναμνηστική δόση. Μπορείτε επίσης να εισέλθετε στη χώρα που δικαιολογεί μόλυνση Covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες ή με αρνητικό τεστ PCR Covid-19 (5 ημέρες πριν). Τα παιδιά κάτω των 12 ετών απαλλάσσονται από την αιτιολόγηση του εμβολιασμού τους και παρουσιάζουν αρνητικό τεστ.

Πρόσφατη μόλυνση ως δικαιολογία
Στην Εσθονία οι απαιτήσεις είναι οι εξής: δύο εμβολιασμοί εάν έχουν περάσει μεταξύ 14 ημερών και 270 ημερών (9 μηνών) από την τελευταία δόση. Μετά από αυτήν την ημερομηνία θα χρειαστείτε μια τρίτη αναμνηστική δόση.

Μπορείτε επίσης να εισέλθετε στη χώρα δικαιολογώντας μόλυνση Covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες ή με αρνητικό τεστ αντιγόνου Covid-19 (48 ώρες πριν φτάσετε στη χώρα) ή PCR (72 ώρες πριν).

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών απαλλάσσονται από την αιτιολόγηση του εμβολιασμού τους και παρουσιάζουν αρνητικό τεστ. Ομοίως, η Γαλλία παρουσιάζει μέτρα παρόμοια με εκείνα της Εσθονίας.

Συγκεκριμένα, είναι αυτά: δύο εμβόλια εάν έχουν περάσει μεταξύ 7 ημερών και 270 ημερών (9 μηνών) από την τελευταία δόση. Μετά από αυτήν την ημερομηνία θα χρειαστείτε μια τρίτη αναμνηστική δόση.

Μπορείτε επίσης να εισέλθετε στη χώρα δικαιολογώντας μόλυνση Covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες ή με αρνητικό τεστ αντιγόνου Covid-19 (48 ώρες πριν φτάσετε στη χώρα) ή PCR (72 ώρες πριν). Τα παιδιά κάτω των 12 ετών απαλλάσσονται από την αιτιολόγηση του εμβολιασμού τους και παρουσιάζουν αρνητικό τεστ, όπως και τα παιδιά κάτω των 18 ετών που συνοδεύονται από εμβολιασμένο ενήλικα.

Ωστόσο, στην Ελλάδα είναι λίγο πιο αυστηρά: δύο εμβόλια εάν έχουν περάσει μεταξύ 7 ημερών και 270 ημερών (9 μήνες) από την τελευταία δόση. Μετά από αυτήν την ημερομηνία θα χρειαστείτε μια τρίτη αναμνηστική δόση.

Μπορείτε επίσης να εισέλθετε στη χώρα δικαιολογώντας μόλυνση Covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες ή με αρνητικό τεστ αντιγόνου Covid-19 (24 ώρες πριν φτάσετε στη χώρα) ή PCR (72 ώρες πριν). Τα παιδιά κάτω των 5 ετών απαλλάσσονται από την αιτιολόγηση του εμβολιασμού τους και παρουσιάζουν αρνητικό τεστ.

Από την πλευρά της, η Ιταλία παρουσιάζει απαιτήσεις πολύ παρόμοιες με εκείνες της Ελληνικής χώρας: δύο εμβόλια εάν έχουν περάσει μεταξύ 7 ημερών και 270 ημερών (9 μηνών) από την τελευταία δόση. Μετά από αυτήν την ημερομηνία θα χρειαστείτε μια τρίτη αναμνηστική δόση.

Μπορείτε επίσης να εισέλθετε στη χώρα δικαιολογώντας μόλυνση Covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες ή με αρνητικό τεστ αντιγόνου Covid-19 (48 ώρες πριν φτάσετε στη χώρα) ή PCR (72 ώρες πριν). Τα παιδιά κάτω των 6 ετών απαλλάσσονται από την αιτιολόγηση του εμβολιασμού τους και παρουσιάζουν αρνητικό τεστ.

Η Λετονία έχει επίσης πολύ παρόμοιες απαιτήσεις: δύο εμβόλια εάν έχουν περάσει μεταξύ 7 ημερών και 270 ημερών (9 μηνών) από την τελευταία δόση. Μετά από αυτήν την ημερομηνία θα χρειαστείτε μια τρίτη αναμνηστική δόση.

Μπορείτε επίσης να εισέλθετε στη χώρα δικαιολογώντας μόλυνση Covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες ή με αρνητικό τεστ αντιγόνου Covid-19 (48 ώρες πριν φτάσετε στη χώρα) ή PCR (72 ώρες πριν). Τα παιδιά κάτω των 12 ετών απαλλάσσονται από την αιτιολόγηση του εμβολιασμού τους και παρουσιάζουν αρνητικό τεστ.

Η Μάλτα, από την πλευρά της, ζητά τα εξής: δύο εμβολιασμούς εάν έχουν περάσει μεταξύ 14 ημερών και 3 μηνών από την τελευταία δόση. Μετά από αυτήν την ημερομηνία θα χρειαστείτε μια τρίτη αναμνηστική δόση που εγχύθηκε τους τελευταίους 9 μήνες.

Είναι επίσης δυνατό να εισέλθετε με ένα μόνο εμβόλιο εάν έχετε περάσει το Covid-19 και μπορείτε να το αποδείξετε. Ομοίως, μπορείτε να εισέλθετε στη χώρα δικαιολογώντας μόλυνση Covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες ή με αρνητικό τεστ αντιγόνου Covid-19 (48 ώρες πριν φτάσετε στη χώρα) ή PCR (72 ώρες πριν).

Τα παιδιά κάτω των 5 ετών απαλλάσσονται από την αιτιολόγηση του εμβολιασμού τους και παρουσιάζουν αρνητικό τεστ. Ωστόσο, στην Πολωνία κανείς δεν απαλλάσσεται από την απόδειξη του εμβολιασμού του ή την αιτιολόγηση πρόσφατης μόλυνσης: δύο εμβόλια εάν έχουν περάσει μεταξύ 14 ημερών και 270 ημερών (9 μηνών) από την τελευταία δόση. Μετά από αυτήν την ημερομηνία θα χρειαστείτε μια τρίτη αναμνηστική δόση.

Μπορείτε επίσης να εισέλθετε στη χώρα δικαιολογώντας μια μόλυνση Covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες ή με αρνητικό τεστ Covid-19 που πραγματοποιήθηκε 48 ώρες πριν από την άφιξη στη χώρα. Τέλος, η Πορτογαλία ζητά απαιτήσεις πολύ παρόμοιες με τις προηγούμενες χώρες: δύο εμβόλια εάν έχουν περάσει μεταξύ 14 ημερών και 270 ημερών (9 μηνών) από την τελευταία δόση.

Μετά από αυτήν την ημερομηνία θα χρειαστείτε μια τρίτη αναμνηστική δόση. Μπορείτε επίσης να εισέλθετε στη χώρα δικαιολογώντας μόλυνση Covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες ή με αρνητικό τεστ αντιγόνου Covid-19 (24 ώρες πριν φτάσετε στη χώρα) ή PCR (72 ώρες πριν).

Οι ταξιδιώτες με προορισμό τη Μαδέρα απαλλάσσονται από το να δικαιολογούν τον εμβολιασμό τους και να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ. Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών που εισέρχονται στην Πορτογαλία εξαιρούνται από την αιτιολόγηση του εμβολιασμού τους και παρουσιάζουν αρνητικό τεστ.

Χωρίς περιορισμούς
Στις ακόλουθες χώρες δεν είναι απαραίτητο για τους Ισπανούς πολίτες ή κατοίκους να παρουσιάσουν τεστ Covid-19, τεστ ανάκτησης ή τεστ εμβολιασμού: Τσεχική Δημοκρατία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία, Σουηδία, Ελβετία, Σλοβενία, Φινλανδία, Κάτω χώρες, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λιθουανία και Λουξεμβούργο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *