Οι κατασκευαστές ανιχνεύουν πλαστά τσιπ στην αγορά εν μέσω κρίσης εφοδιασμού

Οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών στρέφονται σε μη συμβατικά κανάλια εφοδιασμού για να προσπαθήσουν να ικανοποιήσουν τη ζήτηση τους για μάρκες εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης, προκαλώντας πολλούς να αποκτήσουν απομιμήσεις, κακή ποιότητα ή επαναχρησιμοποιημένα αντικείμενα.

Ο Nikkei αφηγείται την ιστορία του Junichi Fujioka, Διευθύνοντος Συμβούλου της Jenesis, ο οποίος έχει βιώσει αυτό το φαινόμενο από πρώτο χέρι.

Ο διαχειριστής έβαλε μια παραγγελία μέσω ενός ιστότοπου που διαχειριζόταν η Alibaba δεδομένης της αδυναμίας να καταφύγει στις συνήθεις πηγές της, αλλά, όταν έφτασαν οι μικροελεγκτές, δεν λειτούργησαν.

Η ίδια πηγή εξηγεί ότι ένας εμπειρογνώμονας εξέτασε τα τσιπ και διαπίστωσε ότι οι προδιαγραφές τους ήταν εντελώς διαφορετικές από εκείνες που ζήτησε η εταιρεία.

Ο Jenesis, ο οποίος είχε ήδη πληρώσει για την παραγγελία, προσπάθησε, μάταια, να επικοινωνήσει με τον προμηθευτή.

Αυτή και άλλες ιστορίες χρησιμεύουν ως προειδοποίηση για τους κατασκευαστές που μπαίνουν στον πειρασμό να αγοράσουν “μάρκες στη διανομή”, τον όρο με τον οποίο τα αντικείμενα πωλούνται από πηγές διαφορετικές από εκείνες που έχουν εγκριθεί.

Οι ειδικοί της βιομηχανίας προειδοποιούν ότι αυτές συχνά δεν είναι εγγυημένες και δεν είναι καν σαφές πού ή υπό ποιες συνθήκες έχουν αποθηκευτεί, καθιστώντας ευκολότερη την συμπερίληψη ύποπτων προϊόντων.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ορισμένες παραγγελίες που περιέχουν μικροεπεξεργαστές που έχουν αφαιρεθεί από απορριπτόμενο ηλεκτρονικό εξοπλισμό που περνούν ως νέοι ή που δεν πληρούν τα πρότυπα ποιότητας και θα έπρεπε να έχουν καταστραφεί.

Επιπλέον, υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπου το όνομα ή ο αύξων αριθμός του κατασκευαστή είναι ψευδεπίγραφα.

Τα ψεύτικα τσιπ προκαλούν την εμφάνιση μιας νέας επιχείρησης
Τα ίδια μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι ο επιπολασμός των ψεύτικων ημιαγωγών οδήγησε νέους τύπους επιχειρήσεων, όπως στην περίπτωση της Oki Engineering, η οποία προσφέρει υπηρεσίες επαλήθευσης για να βοηθήσει τους κατασκευαστές να εξαλείψουν τα ελαττωματικά.

Η επιθεώρηση περιλαμβάνει την τήξη εξωτερικών συσκευασιών ή περιβλημάτων για την εξέταση των λογοτύπων των κατασκευαστών, καθώς και την παρατήρηση μοτίβων σε φυσικές ιδιότητες.

Η εταιρεία, η οποία άρχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες της τον Ιούνιο, έλαβε περίπου 150 αιτήσεις για ανάλυση σε λίγους μήνες, κυρίως από κατασκευαστές βιομηχανικών μηχανημάτων και ιατρικού εξοπλισμού.

Μετά την εξέταση περίπου 70 περιπτώσεων, οι επιθεωρητές βρήκαν προβλήματα σε περίπου 30 τοις εκατό από αυτούς.

 

Αν και η έλλειψη αυτού του στοιχείου είναι αρκετή για να αποτρέψει την ολοκλήρωση και την αποστολή ενός προϊόντος, προειδοποιούν οι ειδικοί, είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί επειδή, μόλις εισαχθεί ένα ψεύτικο, είναι ήδη “πολύ αργά”.

Η εμφάνιση αυτού του ρεύματος πλαστών στην αγορά ήταν δυνατή λόγω της απελπισίας πολλών κατασκευαστών να βρουν εξαρτήματα στη μέση της παγκόσμιας κρίσης ημιαγωγών, που οφείλεται στην αύξηση των πωλήσεων σε φορητούς υπολογιστές, ηλεκτρικά οχήματα ή στην εμφάνιση τεχνολογίας 5G, μεταξύ άλλων παραγόντων.

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing, ο κορυφαίος κατασκευαστής αυτού του προϊόντος παγκοσμίως, προβλέπει ότι οι ελλείψεις τσιπ θα συνεχιστούν μέχρι το 2023.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *