Ο Sánchez αποβιβάζεται στο Ferrol για τη φωτογραφία των φρεγατών που επανενεργοποιούν τη Navantia

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης, Pedro Sánchez, θα βρίσκεται στο Ferrol την Τετάρτη. Θα επισκεφθεί τη Γαλικία τρεις ημέρες αφού ο Alberto Núñez Feijóo έγινε ηγέτης του PP και, ως εκ τούτου, της αντιπολίτευσης στην κυβέρνησή του, για να παρακολουθήσει την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των φρεγατών F-110 του Ναυτικού στη Navantia.

Η πράξη κοπής λαμαρίνας θα είναι η αρχή της εκτέλεσης μιας βασικής σύμβασης για τα δημόσια ναυπηγεία, διότι, εκτός από μια μεγάλη επένδυση, βασίστηκε η διαδικασία ψηφιοποίησης των εγκαταστάσεων. Η εκδήλωση, η οποία είχε αρχικά οριστεί για τις 23 Μαρτίου, καθυστέρησε λόγω προβλημάτων στην ατζέντα του Sánchez λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και των οικονομικών επιπτώσεών της στην Ισπανία.

Η κατασκευή των φρεγατών ξεκινά αμέσως μετά από μια περίοδο διαμαρτυριών στο ναυπηγείο λόγω της έλλειψης φόρτου εργασίας και της καθυστέρησης στην έναρξη της εκτέλεσης των πλοίων για το Πολεμικό Ναυτικό. Ο Sánchez θα βρίσκεται στο Ferrol μία ημέρα πριν συναντηθεί με τον Feijóo στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Πέμπτη στο Moncloa.

Ένα βασικό συμβόλαιο για τη Navantia
Η έναρξη της κατασκευής των φρεγατών F-110 είναι ένα πολυαναμενόμενο ορόσημο στο Ferrol. Η σύμβαση μαγειρεύτηκε πριν από πολλά χρόνια, αν και σταμάτησε κατά τη διάρκεια του πρώτου σταδίου του Mariano Rajoy, με τον Pedro Morenés ως Υπουργό Άμυνας, επανενεργοποιήθηκε λίγο πριν από την πρόταση μομφής. Ο Sánchez έπρεπε να δώσει την τελευταία ώθηση σε ένα έργο 4.500 εκατομμυρίων επενδύσεων και ικανό να διατηρήσει 7.000 θέσεις εργασίας. Η ολοκλήρωση των εργασιών προγραμματίζεται για το 2031.

Η προετοιμασία αυτής της παραγγελίας συνεπαγόταν μια ολόκληρη διαδικασία ανανέωσης, κατάρτισης και ψηφιοποίησης του προσωπικού, η οποία, μαζί, συνεπαγόταν τη μετατροπή των ναυπηγείων σε ένα νέο στάδιο, στο οποίο φτάνουν σύροντας κόκκινους αριθμούς και με μια κληρονομική τρύπα 1.300 εκατομμυρίων, σύμφωνα με τους λογαριασμούς του 2020.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *